Steeds meer mensen worden geconfronteerd met kanker. En iedereen beleeft de ziekte vanuit z’n eigen perspectief. Het onlangs verbouwde Toon Hermans Huis Weert e.o. is er speciaal voor mensen die leven met en na kanker. Het huis merkt dat veel mensen behoefte hebben aan ondersteuning, een luisterend oor en een plek waar zij zich op hun gemak voelen. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen is het Toon Hermans Huis op zoek naar extra vrijwilligers zowel voor in het huis zelf als voor het Inlooppunt in het SJG Weert.

Vrijwilliger voor Inloopcentrum in SJG Weert
Vaak kloppen mensen pas aan bij het Toon Hermans Huis als het behandeltraject erop zit en de verwerking écht begint. In samenwerking met het SJG Weert heeft het Toon Hermans Huis Weert daarom sinds enige tijd een Inlooppunt in het ziekenhuis. Als vrijwilliger in het ziekenhuis heb je eerder tijd en aandacht voor informele gesprekken en een luisterend oor. Proactief, voor wie dat wil. Voor het ziekenhuis een waardevolle aanvulling op de oncologische zorg.

Bekijk hier de vacature voor Vrijwilliger infopunt SJG

Gastheer of gastvrouw in het Toon Hermans Huis
De rol van gastheer/gastvrouw bij het Toon Hermans Huis en omgeving heeft én geeft zin. Want je geeft niet alleen de ander iets, maar ook jezelf. Het verbreedt je horizon en verrijkt je als mens. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en ervaar je hoe het is om bij een team te horen dat elkaar ondersteunt en aanvult. In het huis wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid. De focus ligt op kwaliteit van leven, waarbij altijd wordt uitgegaan van de behoefte van de gast.

Bekijk hier de vacture voor Gastheer/Gastvrouw

Ben jij toe aan betekenisvol vrijwilligerswerk? Wil jij er zijn voor mensen die leven met en na kanker? Door gasten en patiënten en hun naasten een luisterend oor te bieden en bij te staan? Wil jij nieuwe mensen leren kennen en deel uitmaken van een leuk team vrijwilligers? Neem contact op via het e-mailadres administratie@toonhermanshuisweert.nl (t.n.v. Bertien Nijnens) of bel gerust naar 0495- 541444. Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. De koffie staat voor je klaar.