Corona/covid-19 beheerst ons doen en laten, de kranten en de actualiteiten op tv. In deze tijd (her)ontdekken we de waarden van zorgen voor elkaar, van een saamhorige samenleving.

“Geluk is goede gezondheid en een slecht geheugen” las ik op een bordje op Texel. Tegeltjeswijsheid, ik weet het. Maar, er zit altijd een kern van waarde in.

Een goede gezondheid, u beseft als geen ander wat dat waard is. Zeker als u behoort tot degenen voor wie “uitgestelde zorg” een grote zorg werd.

Ik heb geluk gehad. In december werd ik vanwege prostaatkanker geopereerd. Als het even langer had geduurd zat ik nu in de wachtkamer…. Een mens moet zijn geluk onder ogen durven zien.

Langzaamaan herneemt het leven zijn gewone gang. Onze coördinatoren en de vrijwilligers hebben na een lange tijd van relatieve stilte hun werkzaamheden hervat. Relatieve stilte want natuurlijk waren er in Coronatijd telefonische contacten met onze gasten.

Er zijn mensen die denken dat de huidige solidariteit van korte duur zal zijn. Laat jullie werk en bezigheden hen bevestigen in hun ongelijk.

Ons bestuur is de coördinatoren en de vrijwilligers zeer erkentelijk voor de wijze waarop in de afgelopen maanden contacten met onze gasten zijn onderhouden.

Mooi dat we nu een aantal van onze activiteiten ook weer hebben kunnen opstarten. Dank daarvoor.

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet, let goed op elkaar. Dat helpt echt.

Henk Evers,
Voorzitter

Terug naar de nieuwsbrief 2020-4