Veelgestelde vragen

Voor wie is het Toon Hermans Huis Weert bedoeld?

Het Toon Hermans Huis Weert is bedoeld voor mensen met kanker, hun partner en gezinsleden, maar ook voor nabestaanden of mensen die de ziekte achter de rug hebben.

Wat biedt het Toon Herman Huis Weert ?

Het huis biedt, in een warme en veilige omgeving, diverse vormen van ondersteuning bij het omgaan met kanker. Dit kan variëren van lotgenotencontact, lezingen en informatie, tot cursussen, creatieve activiteiten en ontspanningsoefeningen. Het is een plek voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of juist even rust nodig hebben.

Door wie wordt het Toon Hermans Huis Weert gerund?

Het Huis is opgericht door het bestuur van de gelijknamige stichting, een stichting zonder politieke of religieuze signatuur. De dagelijkse leiding is in handen van 2 coördinatoren, mevrouw Maria Bakx en Mevrouw Tanja Kools. Zij worden bijgestaan door een team van speciaal opgeleide gastvrouwen/gastheren en andere vrijwilligers. Verder zijn er activiteitenaanbieders aan het huis verbonden.

Zijn er kosten verbonden aan het bezoeken van het Toon Hermans Huis Weert?

Voor alle gasten is de toegang gratis en dit geldt ook voor de kop koffie die voor iedereen klaar staat. Een afspraak maken is niet nodig. Aan veel activiteiten kan men gratis deelnemen, maar voor deelname aan een beperkt aantal activiteiten, waaraan extra kosten zijn verbonden, wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Vinden er in het huis behandelingen plaats?

Nee, er vinden geen medische behandelingen plaats en er worden ook geen mensen verpleegd. Wel is er de mogelijkheid te ontspannen.

Kan men overnachten in het Toon Hermans Huis Weert?

Nee, in het huis zijn geen bedden aanwezig. De openingstijden vindt u in het onderste gedeelte van deze pagina. Het huis is een open huis, een plaats om elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan activiteiten en bijeenkomsten en informatie te verkrijgen.

Is bezoek aan huis door een gastvrouw/gastheer mogelijk ?

Nee, het Toon Hermans Huis Weert voorziet niet in deze dienstverlening. Er zijn andere instellingen die deze diensten aanbieden.

Heeft het huis een vast activiteitenaanbod?

Een gedeelte van de activiteiten is vast, een ander gedeelte kan variëren (zie het activiteitenoverzicht).

Hoe kan ik het Toon Hermans Huis Weert financieel steunen?

Als u een bedrag wilt schenken kunt u het overmaken op IBAN: NL55 RABO 0156 7317 62 t.n.v. Toon Hermans Huis Weert onder vermelding van donatie.

Wij zijn blij met elke schenking. Meer informatie vindt u onder Sponsoring.