Activiteiten

Het Toon Hermans Huis heeft een uitgebreid activiteitenschema, dat regelmatig wordt vernieuwd of uitgebreid. Sommige activiteiten zijn wekelijks of tweewekelijks, andere meer incidenteel. Maar je kunt er ook zo maar even binnen lopen voor een praatje en een kop koffie of thee.

Altijd toegang

Tijdens onze openingstijden kunt u vrijblijvend en gratis binnenlopen en gebruik maken van:

  • Open inloop – Luisterend oor, persoonlijk contact, kopje koffie/thee
  • Informatiecentrum – Diverse folders, bibliotheek

Activiteiten op basis van inschrijving

Je bent ook van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten op basis van inschrijving. Zie hiervoor de agenda of neem contact met ons op; u kunt ons bellen (0495-541 444) of een mail sturen.

Kanker houdt geen rekening met leeftijd

Ook jongeren worden ermee geconfronteerd als er kanker in het gezin, de familie of de directe omgeving voorkomt. Ook zij moeten hiermee leren omgaan. Iedereen gaat weer anders om met zo’n ingrijpende gebeurtenis. Allerlei vragen en emoties kunnen een rol spelen. Soms wil je er alles over weten, maar soms ook niet. Niet altijd kun je dit delen met vrienden en familie. Dan is het juist prettig om dit met andere jongeren te delen die dezelfde ervaringen hebben.

Sinds een paar jaar zijn jongeren actief betrokken bij de Toons Toppers, voornamelijk bij de fietsers. Daarnaast probeert het Toon Hermans Huis Weert aparte wekelijkse of maandelijkse activiteiten voor jongeren te ontwikkelen om dan ook een inloophuis, een ontmoetingsplek te zijn waar jongeren, die thuis of in hun omgeving met kanker te maken krijgen, elkaar kunnen ontmoeten.

Kortom: het Toon Hermans Huis Weert wil ook voor jongeren een plek zijn waar je jezelf kunt zijn en dingen kunt doen waar je belangstelling voor hebt.