Het afgelopen jaar stond natuurlijk voor een groot gedeelte in het teken van de verbouwing van ons Toon Hermans Huis. Nu 2023 er bijna op zit kunnen we gelukkig hetzelfde zeggen over deze verbouwing. Voor deze verbouwing hebben we met verschillende bedrijven samengewerkt. Hiervan zijn Vakschilder Mark Geerligs en Aspers Installatietechniek er twee.

Soepele samenwerking

Op moment van schrijven zijn Mark Geerligs en zijn collega Patrick Metten nog geconcentreerd bezig met de laatste banen verf op de muur te zetten. Vakschilder Mark Geerligs is een schildersbedrijf dat zich met name focust op een hoogwaardige afwerking en tilt het schildersbedrijf hiermee naar een hoger niveau.
Mark vertelt; ‘Werken in het Toon Hermans Huis vinden wij enorm eervol en fijn om te doen. Het is mooi dat je iets voor de gemeenschap terug kunt doen.’
Het Toon Hermans Huis is Mark zeker niet onbekend. Zijn moeder is er namelijk t/m het einde van dit jaar vrijwilliger. Voor Mark is het extra betekenisvol dat ze nu aan hetzelfde doel bijdragen.

Als we het over de verbouwing hebben vertelt Mark het volgende; ‘De samenwerking verloopt erg soepel. Mijn werkzaamheden vinden natuurlijk altijd pas op het laatst van een bouw/verbouwing plaats en is daarom ook altijd gevoelig voor veranderingen in de planning. Maar in het Toon Hermans Huis hebben wij geheel volgens planning kunnen werken. Ik moet zeggen dat het huis ook een stuk moderner is geworden, maar nog altijd zijn warme uitstraling heeft gehouden. Het is mooi dat wij met ons werk d.m.v. adviseren in de kleurbepaling en de uitvoerende werkzaamheden een aandeel hebben in deze nieuwe uitstraling. Maar die warme uitstraling en sfeer wordt ook echt gecreëerd door de mensen in het huis. Vrijwilligers en gasten kwamen allemaal een praatje met ons maken en iedereen deed ook enorm zijn best om voldoende koffie aan te bieden.’

Mark heeft ook nog een bijzonder item terug mogen plaatsen in het huis, de Levensboom. ‘Ik ken de betekenis van de boom. Voor mij is de boom een symbool van verbondenheid en daarom is het extra mooi dat we hem op zijn nieuwe plek hebben mogen plaatsen. En hij staat prachtig in de spotlight nu!’

Bijdrage aan het warme gevoel

Een van de bedrijven die we ook veelvuldig aan het werk hebben gezien in ons huis is Aspers Installatietechniek. Zij verzorgen al jaren alle loodgieterswerkzaamheden in en rondom het huis. Sandra Claassen van Aspers Installatietechniek vertelt daarover het volgende; ‘Wij hebben al een langdurige relatie met het Toon Hermans Huis en daar zijn wij dan ook trots op. Daarom vinden we het ook extra fijn dat we nu een rol hebben kunnen spelen in de verbouwing en met name ook de verduurzaming van het huis.’Aspers zet zich graag in voor maatschappelijke doelen zoals het Toon Hermans Huis en draagt dus letterlijk bij aan een warme sfeer in het huis! Dit merkt Sandra ook aan de monteurs van het installatiebedrijf. ‘Iedereen gaat altijd vrolijk richting het Toon Hermans Huis en zijn er graag werkzaam’. ‘We willen daar ook zeker niet de mensen in de kou laten zitten’ krijgt Sandra dan terug.

Op de vraag hoe dat komt, antwoord Sandra het volgende: ‘Veel monteurs kennen het Toon Hermans Huis nog niet wanneer ze er voor de eerste keer komen. Al snel verandert dit en zijn ze bijna verbaasd over hoeveel activiteiten er plaatsvinden, maar met name ook wat voor warme plek het huis is.’ ‘Dat warme gevoel, daar dragen wij graag aan bij en vinden wij supermooi om te doen.’ Sluit Sandra enthousiast af.

Terug naar de nieuwsbrief