Op 2 en 3 juni 2018 vindt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop in Weert plaats, De SamenLoop is een 24-uurswandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Teams lopen in 24 uur (dus dag en nacht) rondjes rondom Park aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert. Met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek en het bespreekbaar maken van deze ziekte, die inmiddels 1 op 3 mensen treft.

Een speciale plek tijdens de SamenLoop is ingeruimd voor de survivors: mensen die ooit de diagnose kanker hebben gekregen. Zij zijn tijdens de SamenLoop de eregasten. Voor hen wordt een bijzonder programma samengesteld. Daarom wordt op woensdag 18 april een informatieavond, speciaal voor de survivors georganiseerd. De avond wordt gehouden in het Toon Hermans Huis aan de Graaf Jacobstraat 1 in Weert en begint om 19.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte is vooraf aanmelden wel noodzakelijk. Dat kan telefonisch: 0495-541444 of via mail: administratie@toonhermanshuisweert.nl.

Aanmelden survivors
Survivors worden gedurende de twee dagen van de SamenLoop samen met hun partner, familielid of vriend(in) extra in de watten gelegd en verwend. Er is bijvoorbeeld een speciaal ontbijt en diner. En men kan kiezen uit een verwen- en welnessprogramma. De survivors lopen ook samen met hun partner, familielid of vriend(in) de openings- en slotronde tijdens de SamenLoop voor Hoop.

Ben jij (ex)kankerpatiënt en heb je je nog niet als survivor aangemeld, doe dat dan zo snel mogelijk via samenloopvoorhoopweert@toonhermanshuisweert.nl. Je krijgt dan een persoonlijke uitnodiging om de informatieavond bij te wonen.

Aanmelden vrijwilligers
De organisatie zoekt ook nog steeds vrijwilligers die mee willen helpen tijdens de SamenLoop, zowel bij de survivors als bij de andere programmaonderdelen. Aanmelden kan door te mailen naar weert@samenloopvoorhoop.nl. Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop vind je op www.samenloopvoorhoop.nl/weert.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?
De SamenLoop voor Hoop is een feestelijk, braderie-achtig familie-evenement dat 24 uur aaneengesloten duurt en volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. De opbrengst komt ten goede aan KWF kankeronderzoek en voor 10% aan een lokaal doel, in Weert het Toon Hermans Huis.

Het evenement begint op zaterdag 2 juni om 14.00 uur met een openingsceremonie waarbij Survivors een ereronde lopen, om 23.00 uur vindt er een kaarsenceremonie plaats en de volgende dag om 14.00 uur wordt het evenement afgesloten met een slotceremonie.

Tijdens de kaarsenceremonie wordt stilgestaan bij degenen die momenteel vechten tegen de ziekte en de mensen die ons zijn ontvallen. Dit is een ontroerend onderdeel van elke SamenLoop.