Dit lokale evenement waarbij gewandeld wordt om zowel geld in te zamelen voor kankeronderzoek van KWF als het Toon Hermans Huis Weert heeft in 2015 een vliegende start gehad. Met 1300 deelnemers en een opbrengst van bijna € 50.000,= hebben we een nieuw evenement naar Weert gebracht, dat ook nog eens iets goeds oplevert. Naast het broodnodige geld voor onderzoek en het inloophuis, is de ziekte beter bespreekbaar geworden, leidde het tot verbroedering en was het simpelweg enorm gezellig!

Evenals in 2015 organiseert het Toon Hermans Huis Weert tijdens de SamenLoop samen met veel vrijwilligers een speciaal programma voor survivors ((ex-)kankerpatiënten. Heb je interesse om mee te doen of mee te helpen, meld je dan aan.

Infoavond 19 september

Voor de organisatie zijn veel vrijwilligers nodig. Wil je je steentje bijdragen in de vorm van bijvoorbeeld: opbouwen marktkramen, schoonhouden van het terrein, de kaarsenceremonie, catering, (gratis) optreden met muziek/entertainment? Wil je meer informatie omdat jemogelijk als bedrijf/sponsor je steentje wil

bijdragen? Of heb je interesse om als wandelaar/team deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop Weert? Kom dan naar de infoavond en meld je aan.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?

Tijdens de kaarsenceremonie wordt stilgestaan bij degenen die momenteel vechten tegen de ziekte en de mensen die ons zijn ontvallen. Dit is een ontroerend onderdeel van elke SamenLoop.

De SamenLoop voor Hoop is geen wedstrijd, maar een 24-uurswandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Teams lopen in 24 uur (dus dag en nacht) rondjes rondom Park aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert.

Nieuw: de Kinderloop

In 2018 wordt voor het eerst ook een Kinderloop georganiseerd. Op zondagochtend 3 juni lopen de kinderen een uur voor het goede doel. Uiteraard krijgen ze ook een prachtig paars shirt.

En verder…

De deelnemende teams organiseren ook activiteiten op het samenloopterrein: dit kan variëren van een veiling of loterij, het organiseren van spellen, tot verkoop van eigen gemaakte producten. Er zijn optredens van lokale artiesten en kinderactiviteiten. Deze activiteiten verhogen de opbrengst van het evenement en dragen bij aan de feestelijke, braderie-achtige sfeer.

Terug naar de Nieuwsbrief 2017-4