In 2016 zou Toon Hermans zijn 100ste geboortejaar vieren. Een mooie gelegenheid voor een onvergetelijk evenement, georganiseerd door en voor de 6 Toon Hermans Huizen in Limburg.

Voor jong en oud

Op zaterdag 2 april 2016 vindt Toons ToerTocht plaats. Een recreatieve fiets- of wandeltocht, van het ene naar het andere Toon Hermans Huis, voor jong en oud. Deelnemers steunen daarmee de Huizen in Limburg én genieten van een onvergetelijke dag.

Om 10 uur wordt bij elk Huis het officiële startschot gegeven door een (plaatselijke) prominent. In Weert zijn dat Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters (Europees kampioen), en misschien (Olympisch) triatlete Maaike Caelers.

Deelnemers die liever eerder op pad gaan, kunnen starten vanaf 8 uur. Deelnemen is mogelijk voor iedereen, jong en oud, en kan per fiets, e-bike of te voet. De afstanden variëren van 25 tot 35 kilometer. In totaal zijn er 32 routes door het mooie Limburgse land. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande fietsroutes.

Iedereen kan vertrekken vanaf het Toon Hermans Huis Weert en vervolgens kiezen voor een route naar een ander Toon Hermans Huis in Limburg. Ook kan er gekozen worden voor een kortere wandel- of fietsroute rondom Weert. In iedere finishplaats staat gratis koffie/thee en vlaai klaar voor de deelnemers.

Sponsoring

Deelnemers betalen € 25 per persoon; voor kinderen van 12 t/m 16 jaar is het inschrijfgeld € 12,50. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen.
Door betaling van het inschrijfgeld sponsoren de deelnemers de 6 Toon Hermans Huizen in Limburg.

Meer informatie is beschikbaar op www.toonstoertocht.nl. Via deze site kunt u zich ook aanmelden.

Begin de lente goed en pak de fiets of trek de wandelschoenen aan. Wij hopen op een grote deelname.

Terug naar de Nieuwsbrief 2016-1