Ernstige vermoeidheid komt veel voor bij en na kanker. Zo’n 25% van de mensen blijft langdurig vermoeid, maanden tot jaren na de afronding van de behandeling. Dit kan het erg moeilijk maken om het dagelijkse leven weer op te pakken na kanker.

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. organiseert daarom op woensdag 20 maart a.s. een speciale thema-avond onder de titel ‘het lichaam is uitgeput’.

Gastspreker is dr. Melanie Schellekens van het Helen Dowling Instituut, een GGZ-instelling voor mensen met kanker en hun naasten.

Op deze thema-avond gaat dr. Schellekens op interactieve wijze in op vragen als: Welke factoren spelen een rol bij vermoeidheid? Wat kan je helpen bij het omgaan met vermoeidheid? En welke psychologisch behandelingen zijn effectief bij vermoeidheid?

Dr. Melanie Schellekens werkt sinds 2017 na haar promotie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen als senior onderzoeker bij het Helen Dowling Instituut, een GGZ-instelling voor mensen met kanker en hun naasten. Hier doet ze onderzoek naar veerkracht, chronische vermoeidheid na kanker en angst voor terugkeer van kanker.

Datum: Woensdag 20 maart 2024
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Plaats: Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B, Weert, ingang St.-Raphaëlpad.
Bijdrage: Vrijwillig
Aanmelden: Mail administratie@toonhermanshuisweert.nl of bel 0495 – 541 444.

Terug naar de nieuwsbrief