“Tot de dood ons scheidt” is een belofte die veel partners elkaar doen. Maar wat nu als de dood veel eerder komt of je veel zwaarder valt dan je had gedacht? Het verlies van een partner, ouder, familie of vriend(in) heeft een enorme impact. Je blijft alleen achter, zonder dat maatje. Anderen doen hun best om er voor je te zijn, maar écht begrijpen doen ze je niet.

Jouw leven staat op zijn kop, alles is anders dan voorheen. Hoe ga je dan verder?

Het Toon Hermans Huis Weert wil een plek zijn waar je terecht kunt wanneer je een dierbare aan kanker hebt verloren. In het voorjaar van 2019 organiseren we daarom een reeks bijeenkomsten waarbij het verlies van een dierbare centraal staat. Alle bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren team van het Toon Hermans Huis Weert, die ook ervaringsdeskundig zijn.

1 mei samen koken

Op woensdagmiddag 1 mei wordt er samen met lotgenoten een simpele maar smaakvolle maaltijd gekookt. Juist deze vanzelfsprekende dagelijkse bezigheid valt vaak enorm tegen wanneer je er alleen voor staat. Samen met Corné maken we eenvoudige, snelle, smakelijke maar ook voedzame maaltijden klaar speciaal voor 1 persoon. Denise en Stef begeleiden deze bijeenkomsten. Na het koken eet je samen in alle rust en kun je, als je wilt, verhalen met elkaar delen. We starten om 15.30 uur en eindigen rond 18.00 uur.

Ook organiseren we twee bijeenkomsten in de avond. Hierbij kun je jouw ervaringen met het verlies van je dierbare delen met andere nabestaanden aan de hand van een thema. Door met lotgenoten in gesprek te gaan, zul je ervaren dat er veel begrip en herkenning is voor jouw situatie. De avonden zijn gepland op 3 april en 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Heb je interesse in deze avondbijeenkomsten?

Meld je dan aan! Dit kan door een mail te sturen naar administratie@toonhermanshuisweert.nl of te bellen naar 0495 541 444.
Je mag ook altijd binnenlopen tijdens onze openingstijden.

Terug naar de nieuwsbrief 2019-2