Evelien brengt geluk bij 75 inloophuizen

Op vrijdag 18 juni a.s. bezoekt Evelien van der Werff, tijdens haar fietstocht langs 75 IPSO inloophuizen het Toon Hermans Huis in Weert. Daar wordt zij om 14.15 uur verwelkomd door burgemeester Raymond Vlecken, wethouder Paul Sterk en voorzitter Henk Evers. Evelien wordt, komend uit Eindhoven, bij de provinciegrens aan de Geuzendijk opgewacht door een groepje fietsers dat haar naar het Toon Hermans Huis begeleidt. Weert is het eerste Toon Hermans Huis in Limburg dat zij op haar ruim 1300 km lange fietstocht bezoekt. De route gaat in Limburg daarna verder naar de Toon Hermans Huizen in Sittard, Maastricht, Heerlen/Parkstad, Roermond en Venlo.

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!
Dat is een wel heel korte samenvatting van hoe Evelien van der Werff op dit moment in het leven staat. Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: het op de kaart zetten van de IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Evelien brengt geluk
Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.
Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.
De fietstocht van Evelien is op facebook te volgen en via https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk Via deze site kan de actie ook worden ondersteunt.

De ontvangst in het Toon Hermans Huis Weert door voorzitter Evers, burgemeester Vlecken en wethouder Sterk onderstreept het belang van het inloophuis voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun familieleden. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor het belangrijke werk in de inloophuizen.