Ilse Konings en Ria Vaessen kwamen in maart met het idee om de gasten van het Toon Hermans Huis Weert vanwege de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Zij noemden hun kunstzinnige creaties ‘hartverwarmertjes’. Met gerecycled materiaal maakten zij leuke attenties. Maria Bakx van het inloophuis omhelsde het idee van Ilse en Ria en zo werden de hartverwarnertjes bij de gasten thuis bezorgd.

Punt Welzijn hoorde van het idee en vroeg of het Toon Hermans Huis deze hartverwarmertjes ook kon maken voor mensen die het in deze coronatijd extra moeilijk hadden. En toen kwam er heel spontaan een hele organisatie op gang. Er werden materialen ingezameld, zoals vilt, knopen, garen, kwastjes etc., en die werden bij zo’n 20 vrijwilligers van het huis en vrienden en kennissen thuis bezorgd. Als de hartverwarmertjes klaar waren, werden die weer opgehaald en bij Punt Welzijn bezorgd.

Meer dan 500 hartverwarmertjes werden er zo door de vrijwilligers gemaakt en bij mensen thuisbezorgd. Het heeft het huis heel veel leuke en dankbare reacties opgeleverd.

Terug naar de nieuwsbrief 2020-4