Zaterdag 6 nov.: Informatiestand in Bibliocenter

Op zaterdag 6 november staat er tussen 10.30 en 15.00 uur een speciale informatiestand van het Toon Hermans Huis in Bibliocenter aan de Wilhelminasingel in Weert. Ook kunnen kinderen cup cakes versieren als kennismaking met de activiteit ‘Taarten van Toon’. Bovendien vindt er in het kader van het project KennisMakers van Bibliocenter om 14.00 uur op de eerste etage een presentatie plaats over het Toon Hermans Huis Weert.

Woensdag 10 nov. Lezing van schrijver Ivan Wolffers over ‘Doorleven met kanker’ (in Theater de Huiskamer)

Vanwege het tien jarig bestaan organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. op woensdag 10 november samen met Bibliocenter Weert een bijzondere lezing van de bekende schrijver Ivan Wolffers. De lezing onder de titel ‘Doorleven met kanker’ wordt gehouden in Theater de Huiskamer en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl. De lezing die, ondanks tegenslag, positivisme én wilskracht ademt, maakt ook onderdeel uit van het programma in het kader van de Mantelzorgweek.

Ivan Wolffers

Schrijver, antropoloog en arts Ivan Wolffers (1948) is voor velen geen onbekende. Jarenlang schreef hij columns over geneesmiddelen in de Volkskrant onder de titel ‘Medicijnstrip’. Hij schreef naast medische en wetenschappelijke boeken, veel romans en kinderboeken. Naast schrijver is hij arts (hij was huisarts en werkte in Zuidoost-Azië en Afrika), promoveerde hij in de medische antropologie en is hij emeritus hoogleraar gezondheidszorg en cultuur. Bovendien was hij actief in de theater- , film- en tv-wereld. Hij is getrouwd met schrijver, kunstenaar en psycholoog Marion Bloem. Bekende boeken van Wolffers zijn o.a.: ‘Het leven, het leven’ (2020) en ‘Overleven’ (2019), ‘De laatste handelsreiziger, ‘’Liefste mijn liefste’ en ‘Broer van God’ (in het Bibliocentrum Weert staat een tafel met boeken van deze schrijver)

Diagnose prostaatkanker

Sinds negentien jaar staat het leven van Ivan Wolffers in het teken van de diagnose prostaatkanker. Lange tijd en dankzij intensieve behandelingen en wilskracht bleef de ziekte min of meer onder controle, maar sinds enige tijd zien zijn bloedwaarden er niet zo goed uit. De medicijnen doen hun werk niet meer. Het einde nadert. Ondanks deze diagnose blijft Wolffers positief. Hij is ervan overtuigd dat zijn wilskracht invloed heeft en heeft gehad op het jarenlange ziekteproces. Schrijven is voor hem ook het leven controleren. In de lezing onder de titel ‘Doorleven met Kanker’ zal Ivan Wolffers dit positivisme zeker tot uitdrukking laten komen. Wij hopen u te mogen verwelkomen bij deze bijzondere thema-avond.