Ga jij als Toons Topper 2024 de uitdaging aan om de Mont Ventoux op de fiets of te voet te bedwingen? Ben je zelf of is iemand in je omgeving geconfronteerd met kanker? Of wil je je zelf sportief uitdagen en je inzetten voor een goed doel? Ook in 2024 gaat weer een team van Toons Toppers de magische berg beklimmen.

Heb je interesse? Meld je dan aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495-541444. Vermeld je naam en telefoonnummer (of namen als je met meer mensen wil deelnemen). Meer informatie,  is ook via de contactgegevens te verkrijgen. Je kunt je tot 1 maart opgeven!

Samen naar de top

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Met de nodige kronkels onderweg en spreekwoordelijke pieken en dalen, niet wetende waar je gaat uitkomen. Ieder jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. een onvergetelijke ervaring voor iedereen die weet hoe het is om die moeilijke weg af te leggen. Samen fietsen of wandelen we naar de top van de Mont Ventoux. Een prachtige positieve ervaring na een moeilijke periode, waarbij je je lichaam en geest letterlijk in beweging zet. Positieve gezondheid in optima forma.

Wil je na de diagnose kanker jezelf uitdagen of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan met ons mee! Door mee te doen haal je een bedrag op dat ten goede komt aan kankeronderzoek via het KWF en aan het Toon Hermans Huis Weert.e.o..

Goede voorbereiding

De Toons Toppers starten in april gezamenlijk met trainen. Met enige regelmaat wordt er ook in het heuvelachtige zuiden gewandeld en gefietst. De deelnemers worden begeleid en getraind door een ervaren team onder meer bestaande uit een sportarts, fysiotherapeut en ervaren trainers. De beklimmingen van de Mont Ventoux vinden plaats op 5 (wandelaars) en 6 september (fietsers).

Voor geïnteresseerden die zelf niet over een racefiets beschikken, heeft het Huis een aantal fietsen (in bruikleen) beschikbaar.