Na een ingrijpende verbouwing en herinrichting is het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 27 januari officieel heropend. Dat gebeurde door de onthulling van een kunstwerk in de voortuin van het huis in de Graaf Jacobstraat. Het kunstwerk verbeeldt de zes dimensies van Positieve Gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

De wethouders Michèle Ferrière van de gemeente Weert, Carla Dieteren van de gemeente Nederweert en Hennie Driessen van de gemeente Cranendonck onthulden het kunstwerk.

Namens de beide andere wethouders sprak wethouder Michèle Ferrière haar grote waardering uit voor het Huis en het kunstwerk dat zo duidelijk de waarde van positieve gezondheid uitdraagt.

‘Positieve gezondheid staat voor een bredere kijk op gezondheid. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Dat is waar het Toon Hermans Huis, maar ook de drie gemeenten voor staan. Ik ben dan ook trots dat dit kunstwerk hier op deze plek staat’, aldus wethouder Ferrière. Aansluitend aan de officiële plechtigheid en tijdens de Open Dag op 4 februari hebben veel belangstellenden het geheel vernieuwde huis bezocht.

Levenslessen

Vanwege Wereldkankerdag (4 februari) hebben alle centra voor leven met en na kanker (IPSO-centra) een mooi verbindend element gezocht. Op deze dag is daarom bij ieder centrum een levensles onthuld, dus ook in Weert. Het huis mocht maar liefst twaalf levenslessen ontvangen, die als een hommage aan de veerkracht van mensen worden gebundeld onder de alleszeggende titel: “De kracht van aandacht… aandacht geeft kracht”.

 

Terug naar de nieuwsbrief