Dit jaar gaat voor de zesde keer in successie een team van Toons Toppers de magische berg de Mont Ventoux beklimmen. De eerste trainingen hebben de12 fietsers en 15 wandelaars al achter de rug. We vragen twee deelnemers naar hun ervaringen en motivatie.

Samen naar de top

Marian Dings

Marian Dings verloor 4 jaar geleden haar man Paul aan darmkanker. Marian was daardoor al vroeg weduwe. Paul, die werkzaam was bij Medical Systems en daar meewerkte aan de ontwikkeling van MRI-apparatuur, was tot het einde toe positief dat kanker dankzij de vele onderzoeken uiteindelijk een chronische ziekte zal zijn. Paul stelde vóór en tijdens zijn ziekbed steeds nieuwe doelen en Marian doet dat nu ook.

Zij wilde iets doen wat ze nog nooit gedaan had en tegelijkertijd een bijzonder doel ondersteunen. Het beklimmen van de Mont Ventoux stond vorig jaar al op haar to do-lijstje. Dat kon toen helaas niet doorgaan vanwege het overlijden van haar moeder. Maar dit jaar gaat Marian samen met de Toons Toppers de magische berg beklimmen. Zij is sinds vorig jaar lid van de TWC Nederweert. Fietsen kan ze dus al, maar nu nog de steile berg op. De eerste trainingen met de 11 andere fietsers heeft zij inmiddels achter de rug. “Het is een hartstikke leuke groep en we hebben heel goede begeleiding. Samen een uitdaging aangaan, ieder met een eigen motivatie en eigen verhalen dat maakt het heel bijzonder”, aldus Marian.

Edward Stockmans

Edward Stockmans is een andere fietser. Hij is van beroep internationaal vrachtwagenchauffeur. Hij rijdt vooral op Zwitserland. Vaak neemt hij in zijn wagen zijn racefiets mee. Nadat hij zijn vracht heeft afgeleverd en vóór de terugreis of overnachting trekt hij dan nog op zijn fiets de bergen in. Vorige week nog in de buurt van Genève.

Edward hoopt later dit jaar 50 te worden. De leeftijd waarop Carla, familie van zijn vrouw en al heel lang een goede vriendin, twee jaar geleden aan kanker overleed. “Carla was heel dapper en altijd heel positief. Zij klaagde nooit. Ik vind het heel bijzonder om samen met de Toons Toppers nu in mijn vijftigste levensjaar de Mont Ventoux te gaan beklimmen mede ter ere van Carla”, aldus Edward.

De Toons Toppers beklimmen op 30 en 31 augustus de Mont Ventoux. In de volgende Nieuwsbrief stellen wij enkele wandelaars aan u voor met een eigen bijzonder verhaal.

Wil je de Toons Toppers ondersteunen kijk dan op de website www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers/.

De Toons Toppers 2018

Terug naar de nieuwsbrief 2018-2