Ook dit jaar, op 5 en 6 september, gaat weer een team van Toons Toppers de magische berg beklimmen. Na de drukbezochte informatieavond eind februari hebben zich 23 wandelaars en 15 fietsers aangemeld. Binnenkort beginnen de trainingen. Met enige regelmaat wordt er in het heuvelachtige zuiden gewandeld en gefietst. De deelnemers worden begeleid en getraind door een ervaren team onder meer bestaande uit een sportarts, fysiotherapeut en ervaren trainers. We spraken met Peter Sijben, een van de fietstrainers.  

Peter Sijben (66) traint en begeleidt sinds 2017 de Toons Trappers. “Ik kende de Toons Toppers al omdat mijn petekind Indy Sijben in 2016 meefietste met de jeugdgroep van de Toons Toppers. Toen Cees Kersten het jaar daarop stopte als fietstrainer werd ik benaderd om zijn rol over te nemen. En dat doe ik nog steeds met veel plezier’, aldus Peter Sijben.

Hoewel hij nog volop actief is in zijn eigen taxatie- en adviesbureau en daarnaast ook nog zijn huis aan het verbouwen is, maakt Peter ook dit jaar weer tijd vrij om de fietsers te begeleiden naar de top van de Mont Ventoux. ‘We trainen vanaf april iedere donderdagavond en daarnaast ook nog 4 of 5 keer in Zuid-Limburg en de Ardennen.

Ik vind het iedere keer weer verbazingwekkend hoe snel zo’n groep naar elkaar toegroeit. Je hebt een gemeenschappelijk doel en dat wil je samen ook bereiken. Ik fiets altijd als laatste de berg op en ondersteun en motiveer dan de fietser of fietsers die het extra moeilijk hebben.

Voor sommigen is het echt met bloed, zweet en tranen, maar tot nu toe heeft iedere Toons Topper, fietser én wandelaar, de top bereikt. Iedere keer weer krijg ik kippenvel als we daar allemaal op de top staan. En ik ben niet de enige’, lacht Peter.

Terug naar de nieuwsbrief