Vrijdag 1 september beklommen 36 Toons Toppers lopend, per handbike of op de fiets de Mont Ventoux. Een van de deelnemers was Jan Willem van Gog uit Nederweert die de magische berg te voet en per handbike beklom.

Hier zijn reactie:

Op donderdag 31 augustus begonnen de wandelaars aan hun beklimming. De omstandigheden waren die dag zwaar en het weer dusdanig slecht dat de top voor de wandelaars gesloten was. Een flinke teleurstelling!

Op krukken

Jan Willem van Gog, die in oktober 2016 een zwaar motorongeluk kreeg waarbij zijn rechterknie en bovenbeen werden verbrijzeld, heeft die dag op krukken een kilometer of zes gelopen. Samen met zijn vader die de rolstoel meenam. “Het was echter zo slecht weer en we werden zo kletsnat dat verder lopen gekkenwerk was. Vanaf Chalet Reynard was de top ook afgesloten, zo bar en boos was het op de top”.

Handbike

Gelukkig waren de weersomstandigheden vrijdag een stuk beter, zodat die dag alsnog door de wandelaars de top kon worden gehaald. Tegelijk met de fietsers reed Jan Willem die morgen met zijn handbike van verblijfplaats Montbrun naar startplaats Sault, toch ook een kleine 20 km over glooiend terrein. “De minuut stilte vóór de start was indrukwekkend, zoals trouwens ook de hele tocht omhoog en de finish.

Ongelooflijk en onbeschrijflijk”, vertelt Jan Willem. “Mijn dochter Femke is op haar racefiets de hele tocht met me meegefietst. Haar tweelingzus Imke fietste samen met de andere jongeren mee de berg op. Daarna hebben ze als wandelaar ook nog eens het laatste stuk omhoog gewandeld. De ontlading bij alle deelnemers, jong én oud, boven op de top, zal ik nooit vergeten. Zoals trouwens de hele week met de Toons Toppers fantastisch en onvergetelijk was”.

Voor de vijfde keer vanuit regio Weert

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. ging dit jaar voor de vijfde maal naar de Mont Ventoux. Vijf jaar geleden werd gestart met een kleine groep van 12 fietsers die allen waren getroffen door de ziekte kanker. Inmiddels gaat het huis met zowel wandelaars als fietsers bestaande uit de gehele doelgroep. Niet alleen mensen die zelf getroffen zijn door de ziekte maar ook naasten en nabestaanden.

Goede doel

Alle Toppers hebben met deze prestatie geld ingezameld voor de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker. Samen brachten ze ruim 32.000 euro bijeen. Het grootste deel is bestemd voor onderzoek van het KWF en 40% is bestemd voor het Toon Hermans Huis in Weert. Het was wederom een bijzondere week in Frankrijk met mooie verhalen, prachtige ervaringen, topprestaties, emotie en plezier!

Terug naar de Nieuwsbrief 2017-4