Indrukwekkende avond over mantelzorg

​Zo’n 80 gasten genoten woensdag 6 november in theater De Huiskamer van een indrukwekkende avond over mantelzorg. De avond begon met een interview van presentator Jan Leenders met het echtpaar Ria en Ludo Hermans. Zij zijn elkaars mantelzorger. Heel openhartig praatten zij over hetgeen hen was overkomen en wat dit in hun relatie betekende. Zij hebben geleerd iedere dag te genieten van kleine dingen. Vanuit de zaal klonken regelmatig reacties van herkenning. Eén van hun tips: Dip niet maar dim. Denk in mogelijkheden en niet in problemen.

Vervolgens genoten de toeschouwers van de voorstelling “Van de Hoop een Deugd maken”, van het theater duo Nicoline van de Beek en Henriëtte Zoon. Op onnavolgbare wijze brachten zij hoop, hopeloosheid en wanhoop in de zorg in beeld. Een aaneenschakeling van herkenbare situaties langs alle vormen van hoop. Zij lieten zien dat hoop veel gezichten heeft. Met diepgang en humor gebracht.

De avond vond plaats in het kader van de Weerter Week van de Mantelzorg en werd verzorgd en aangeboden door het Toon Hermans Huis Weert samen met Punt Welzijn.