Dinsdag 21 februari werden vier dames, allen geconfronteerd met kanker, een hele dag verwend in het Toon Hermans Huis. We vroegen gastvrouw Emmy Creemers en gast Hèlen van Deuren naar hun ervaringen op deze dag.

Drie keer per jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. een zogenaamde Verwendag. Gastvrouw Emmy Creemers is hier nauw bij betrokken. “Vanuit het Toon Hermans Huis of via de dagbehandeling oncologie van het SJG benaderen wij telkens vier vrouwen voor deelname aan de Verwendag. Er zijn op deze dag vier verwenmomenten, twee voor de middag en twee na de middag. Onderbroken door een heerlijke lunch die door de gastvrouwen wordt klaargemaakt. Maar we beginnen de dag natuurlijk met een kop koffie of thee en een stukje taart of cake”, vertelt Emmy.

Gerry Weekers maakt een kleurenanalyse aan de hand waarvan Marlies Laugs als visagiste aan de slag gaat. Bernadette van Lierop geeft speciale zachte ontspanningsmassages, Marianne Dignouts verleent oncologische voetzorg en Hannelore Fiers verzorgt de haren of haarwerken. Tenslotte maakt Irene van Well aan het eind van de Verwendag van de dames als blijvende herinnering prachtige foto’s.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mee mag organiseren”, zegt Emmy. “Het is heel dankbaar werk om deze vrouwen zo’n lekker ontspannen en zorgeloze dag te kunnen bezorgen”.

Hèlen van Deuren was op 21 februari één van de uitgenodigde gasten. Hèlen heeft melanoomkanker. Velen kennen haar uit krantenartikelen als Toons Topper 2016 en deelnemer aan de fietsbeklimming van de Mont Ventoux in 2016. Zij is actief via Facebook en schrijft dagelijks een blog “mijn gevecht tegen melamoonkanker “. Hèlen heeft 1200 volgers en de dag dat ze de Mont Ventoux beklom is haar blog maar liefst 18.000 keer bekeken.

Direct na de Verwendag heeft Hèlen een gedicht over het Toon Hermans Huis op haar blog geplaatst. “Ik hoor steeds dat mijn blog veel mensen tot steun is en voor mezelf is het natuurlijk ook therapeutisch. De Verwendag was een heerlijke mooie dag” zegt Hèlen. “Ik heb echt geweldig genoten. Je wordt als een prinses behandeld. De massages, de lunch, de gesprekken, de fotosessie. In één woord fantastisch. Het doet je zò goed. Petje af voor al die vrijwilligers en aanbieders”.

Terug naar de nieuwsbrief 2017-2.