Toons Toppers

In 2013 deed het Toon Hermans Huis Weert voor de eerste keer mee met 12 ex-kankerpatiënten aan de beklimming van de Mont Ventoux voor de Stichting “Groot verzet tegen kanker”. In de volgende jaren bood het Toon Hermans Huis Weert deze activiteit aan aan zowel (ex)-patiënten als naasten en nabestaanden om hun te helpen bij herstel en/of verwerking van hun ervaringen met kanker.

Tot nu toe hebben we deze activiteit jaarlijks kunnen organiseren, behalve in 2020 toen e.e.a. wegens Corona moest worden afgeblazen. In 2021 mochten we weer met fietsers en wandelaars een half jaar trainen en eind augustus naar Frankrijk afreizen om begin september de berg te beklimmen. We zijn benieuwd naar de belangstelling voor deze activiteit in de komend jaren. In de loop van februari wordt i.h.a. een informatieavond gepland. Na het verstrijken van de inschrijftermijn werken we de trainingsprogramma’s voor fietsers en wandelaars uit. De inschrijving sluit meestal eind februari. In maart beginnen de groepen met hun trainingen in Weert en omgeving maar ook op de hellingen van de Zuid-Limburgse heuvels.
T.z.t. vindt u meer informatie in onze Nieuwsbrief en op deze site onder “Nieuws”.

Tijdens de voorbereiding van maart tot september worden nog speciale bijeenkomsten georganiseerd over voeding etc. en over de magische berg. Voor geïnteresseerden die zelf geen racefiets hebben, zijn (maximaal 9) fietsen beschikbaar (bruikleen). Het vervoer en het verblijf in Frankrijk worden eveneens vanuit het Toon Hermans Huis geregeld.

Als u op deze link 2018 klikt ziet u een animatie van het Toons Toppers project in 2018 van het Toon Hermans Huis Weert. Over het project in 2021 is ook een animatie gemaakt, klik daarvoor op link 2021.